Nový diaľkomer Leica CRF 2800.com s aplikáciou a Bluetooth

Nový diaľkomer Leica CRF 2800.com s aplikáciou a Bluetooth

Vyššia presnosť, jednoduchšia manipulácia 

Maximum pre poľovníkov a strelcov na dlhé vzdialenosti

Aplikácia Leica Hunting dostupná bezplatne v Appstore a Google Play umožňuje definovanie základných nastavení a uloženie ľubovoľného počtu balistických kriviek. Prostredníctvom Bluetooth môžete v krátkom čase zariadenie CRF 2800.com prepojiť s aktuálne používanou zbraňou. Stlačením tlačidla merania sa zobrazia najpresnejšie údaje so zaručením maximálnej ochrany zraku použitím lasera triedy 1.

Nový diaľkomer CRF 2800.com je možné za pár sekúnd spárovať so smartfónom.

Nový CRF 2800.com je prvým kompaktným diaľkomerom s možnosťou ovládania pomocou smartfónu. Vyznačuje sa vysokou presnosťou, výkonom, rýchlosťou, bezpečnosťou lasera triedy 1 a neuveriteľne jednoduchým používaním.

K dispozícii u oficiálnych predajcov športovej optiky Leica za cenu € 1 115.

  1. CRF 2800.com v skratke
  2. Ako funguje aplikácia
  3. Prepojenie s anemometrom Kestrel a aplikovanou balistikou pre maximálnu presnosť na dlhé vzdialenosti
  4. Ideálny doplnok k diaľkomeru CRF 2800.com – najlepší poľovnícky ďalekohľad na svete: Leica Noctivid 8×42 a 10×42

Veľmi rýchle prepojenie aplikácie a diaľkomeru CRF 2800.com prostredníctvom Bluetooth

CRF 2800.com v skratke

  • mimoriadne výkonný a rýchly: okamžite zameria priamu vzdialenosť do 2 600 metrov;
  • laser triedy 1 nepoškodzuje zrak aj napriek vysokému výkonu;
  • nízka hmotnosť a kompaktný tvar vo veľkosti balíčka cigariet;
  • nový mimoriadne ostrý displej.
  • meria aj vzdialenosť s kompenzáciou sklonu a umožňuje nastavenie v absolútnych hodnotách alebo v klikoch na balistickej vežičke vyjadrených 5 rôznymi mernými jednotkami (1/4; 1/3; 1 MOA; 10 mm; 5 mm na klik na 100 m), s kompenzáciou sklonu, teploty a atmosférického tlaku;
  • jednoduché používanie: v aplikácii si nastavíte informácie o strelive a balistickú krivku a prostredníctvom Bluetooth sa za pár sekúnd odošlú do diaľkomeru CRF 2800.com, ktorý bude ihneď pripravený na meranie vzdialenosti podľa požadovaného spôsobu, bez potreby ďalších úprav a nastavení;
  • počas poľovačky stačí stlačiť tlačidlo merania a na základe nastavení v aplikácii sa zobrazí počet potrebných kliknutí na balistickej vežičke v závislosti od vzdialenosti, uhla sklonu, výšky nastrelenia zbrane, teploty a krivky používaného streliva;
  • v aplikácii je možné uložiť balistické krivky pre všetky používané zbrane, optické zariadenia a strelivo a potom prostredníctvom Bluetooth zariadenia CRF 2800.com vybrať možnosti, ktoré chcete počas poľovačky použiť;
  • mechanika, kryt a optika sú rovnaké ako u modelov kompaktných diaľkomerov značky Leica CRF 2400R a CRF 2700B, ktoré sú považované za najlepšie na svete;
  • maximálnu presnosť možno dosiahnuť prepojením diaľkomeru CRF 2800.com prostredníctvom Bluetooth s anemometrom Kestrel Elite 5700 a prevádzkou na základe kriviek aplikovanej balistiky anemometra.

2. Ako funguje aplikácia Leica Hunting

  • Aplikáciu Leica Hunting si môžete bezplatne stiahnuť z Appstore alebo Google Play a rýchlo nainštalovať v smartfóne.
  • V aplikácii možno vyhľadať a prostredníctvom Bluetooth pripojiť diaľkomer. Kliknutím na ikonu slnka/mesiaca možno pri používaní aplikácie v noci stmaviť zobrazenie.

  • Na prvej obrazovke „Nastavenia“ je potrebné vybrať metre alebo yardy, nastreľovaciu vzdialenosť zbrane a typ informácií požadovaných od diaľkomeru (ekvivalentná horizontálna vzdialenosť, balistická korekcia alebo počet klikov). Stlačením tlačidla budú údaje odoslané do diaľkomeru. Ak pri používaní diaľkomeru CRF 2800.com požadujete len EHR, zariadenie je pripravené na meranie. V tomto prípade diaľkomer meria ekvivalentnú horizontálnu vzdialenosť, bez toho, aby pri výpočte zohľadnil zmeny atmosférického tlaku (nadmorskej výšky) a teplotu.
  • Druhá obrazovka „Balistika“ slúži na zobrazenie počtu klikov na balistickej vežičke pri meraní, s kompenzáciou vzdialenosti, uhla, teploty a používaného streliva. K dispozícii je 5 rôznych merných jednotiek (1/4; 1/3; 1 MOA; 10 mm; 5 mm na klik na 100 m), ktoré sú kompatibilné s ľubovoľným ďalekohľadom. Aplikácia umožňuje nastaviť jeden alebo viac balistických profilov, v závislosti od počtu zbraní, ktoré chcete priradiť k diaľkomeru. Program odporučí krivku na základe poklesu streliva na 300 metrov. Z databázy je možné vybrať model používaného streliva. Ak požadujete najvyššiu presnosť, môžete manuálne zadať hodnoty ako hmotnosť, rýchlosť a balistický koeficient používaného streliva, vzdialenosť, výška a teplota nulovania zbrane a výška stredu optiky. Okrem toho je možné nastaviť jas obrazovky, na ktorej sa zobrazujú údaje. Kliknutím všetky údaje prostredníctvom Bluetooth uložíte do zariadenia CRF 2800.com, ktoré je pripravené na meranie a zobrazenie požadovaných údajov bez potreby vstupu do ponuky zariadenia. Jednoduché!

Najnáročnejší používatelia môžu stlačiť „Kestrel“. Aplikácia odpojí smartfón od diaľkomeru CRF 2800.com a zariadenie prepojí s anemometrom Kestrel Elite 5700 a tak automaticky nastaví prepojenie diaľkomeru s aplikáciou zariadenia Kestrel. CRF 2800.com spracuje krivky aplikovanej balistiky zo zariadenia Kestrel.

Obrazovka „Nastavenia“ s možnosťou zadania preferovaných hodnôt.

Obrazovka „Balistika“ umožňuje zadanie balistickej krivky a kalibrácie pre vyššiu presnosť.

Prepojenie s anemometrom Kestrel Elite 5700 s prístupom ku krivkám aplikovanej balistiky

  • Anemometer Kestrel Elite 5700 je meracím zariadením s vysokou presnosťou. Využíva aplikáciu s krivkami aplikovanej balistiky.
  • V ponuke „Balistika“ stlačením „Kestrel“ aplikácia odpojí smartfón od diaľkomeru CRF 2800.com a zariadenie prepojí s anemometrom Kestrel Elite 5700 a tak automaticky nastaví prepojenie diaľkomeru s aplikáciou zariadenia Kestrel. Diaľkomer CRF 2800.com pri výpočte použije krivky aplikovanej balistiky zo zariadenia Kestrel.

Obrazovka pripojenia k anemometru Kestrel v aplikácii diaľkomeru CRF 2800.com.

Diaľkomer CRF 2800.com a anemometer Kestrel Elite 5700, s ktorým sa prepája.

Kolega na poľovačke signalizuje potrebný počet kliknutí na balistickej vežičke na základe údajov zobrazených na zariadení.

4. Najlepší binokulár na svete – ideálny spoločník diaľkomeru CRF 2800.com: Leica Noctivid 8×42 a 10×42

  • Ak sa pýtate, aký je najlepší poľovnícky binokulár k najlepšiemu poľovníckemu diaľkomeru na trhu, odpoveď je Leica Noctivid.
  • Leica Noctivid disponuje revolučným okulárom, ktorý poskytuje plastický trojrozmerný obraz, ktorý nie je možné dosiahnuť na žiadnom inom binokulári dostupnom na trhu.
  • Objektív spolu so šošovkami Schott s vysokou definíciou prinášajú dokonalý, detailný obraz až po okraj zorného poľa, bez kompromisov v kvalite zobrazenia.
  • Zariadenie sa vyznačuje výnimočným kontrastom a reprodukciou farieb a otvoreným ergonomickým mostíkom. Je menšie ako konkurenčné modely.
  • Má odolný kryt a na zaostrenie postačuje otočenie kolieskom.

Ideálnym spoločníkom diaľkomeru CRF 2800.com na poľovačkách je bezpochyby binokulár Leica Noctivid 8×42 alebo 10×42, ktorý je vďaka mechanike a optike považovaný za najlepší binokulár na svete.

Ďalekohľad Noctivid aj v krásnej zelenej farbe.

Diaľkomer CRF 2800.com vedľa „väčšieho brata“ Geovid HD-B 3000, ktorý je k dispozícii  v modeloch 8×42, 10×42 a 8×56 a v súčasnosti predstavuje najmodernejší poľovnícky ďalekohľad s diaľkomerom na trhu.