Nové puškohľady Leica Fortis 6i

Nové puškohľady Leica Fortis 6i

Klasika od Leica. To naj z optiky a mechaniky.

Stopercentná spoľahlivosť. Perfektné kliky, zachovanie centrovania zámerného kríža aj pri vyšších kalibroch, absolútna tesnosť. Nový Fortis 6i 2-12×5 je spojením vysokokvalitnej optiky a mechaniky a klasického elegantného tvaru.

Maximálny optický výkon a mechanické vlastnosti Leica, klasické línie. Fortis 6i v skratke:

Leica predstavila nový rad puškohľadov Fortis 6i, ktoré sa vyznačujú mimoriadne kvalitným optickým výkonom a mechanikou, ktorými je nemecká firma známa, veľkým kovovým ovládačom s možnosťou rýchlej a plynulej regulácie zväčšenia a elegantným systémom osvetlenia zámerného kríža umiestneným na bočnej vežičke. Najvyššia kvalita, neuveriteľná cena!

  • Mechanika vyhotovená z ocele s tvrdosťou 60 HRC zaručuje bezchybné klikanie a centrovanie zámerného kríža, a to aj po tisícoch výstrelov.
  • Kontrast, jas (priepustnosť viac ako 92 %) ešte zdokonaľuje zobrazenieaž po okraj zorného poľa.
  • Jemný zámerný kríž 4A s vysokou definíciou sa nachádza na druhej ohniskovej rovine. Veľmi malý červený bodmá 9 úrovní osvetlenia, od 0 až po osvetlenie proti slnku a mimoriadne rýchle automatické zapnutie/vypnutie.
  • Zariadenie sa vyznačuje klasickým dizajnom. Osvetlenie zámerného kríža je možné nastaviť na bočnej vežičke.
  • Veľký ovládač z kovu umožňuje rýchle nastavenie zväčšenia.
  • Výnimočné sú aj detaily: 30 mm tubus s úpravou šošoviek Aquadura proti usádzaniu nečistôt a medziočnou vzdialenosťou 90 mm.
  • Ušetrite viac ako 500 € v porovnaní s radou Magnus i s jednoduchším systémom osvetlenia zámerného kríža.
  • Fortis 6 i 1-6×24– neuveriteľný výkon počas poľovačiek: 12,4 mm výstupná pupila o viac ako 50 % väčšia ako u konkurenčných modelov, rekordné zorné pole 44m/100m a veľký okulár. Odporúčaná maloobchodná cena: 1 725 EUR.
  • Fortis 6 i 2-12×50: klasický puškohľad 12×50 s najvyššou kvalitou optiky a mechaniky, najkompaktnejší vo svojej kategórii. Odporúčaná maloobchodná cena s balistickou vežičkou: 2 285 EUR.

Plné zorné pole. Nový Fortis 6i 1-6×24 ponúka rekordné zorné pole a výnimočnú výstupnú pupilu.

 

Fortis 6i 1-6×24: plné zorné pole pre maximálnu rýchlosť zacielenia počas poľovačky. Výhody v skratke.

 

Elegantné línie modelu Fortis 6 i 24, ktoré sú ideálne aj na guľové zbrane.

  • Plné zorné pole: zorné pole s možnosťou pozorovania obidvomi otvorenými očami je neprekonateľnou výhodou modelu Leica počas poľovačiek. Predstavuje najširšie zorné pole na trhu (44 m/100 m pri 1x). Okrem toho má veľký okulár a veľkú výstupnú pupilu (12,4 mm), ktorá je o 53 % väčšia ako hlavný konkurenčný model.
  • Dokonalé centrovanie zámerného kríža: rovnaký systém ukotvenia zámerného kríža, vďaka ktorému optické zariadenia značky Leica dokonale držia kalibráciu, aj po tisíckach výstrelov, pri vyšších kalibroch či na brokovniciach.
  • Dokonalý zámerný kríž pre dokonalé zamierenie cieľa za každých podmienok:poľovníci najviac oceňujú jemný, presne definovaný, čierny zámerný kríž 4A na druhej ohniskovej rovine s malým osvetleným bodom v strede. Deväť úrovní jasu, od nuly až po nastavenie proti slnku, umožňuje prispôsobenie za každých svetelných podmienok. Model navyše disponuje systémom automatického zapnutia a vypnutia zámerného kríža Leica v závislosti od sklonu zbrane.
  • Veľmi rýchle prestavenie zväčšenia:nový kovový ovládač s plynulým chodom umožňuje rýchle nastavenie aj pri zazretí diviačej zveri.
  • Elegantný klasický tvar: odolné zariadenie s možnosťou montáže na poloautomatické zbrane. Disponuje kovovým ovládačom zväčšenia a osvetlením zámerného kríža na vežičke. Ideálny spoločník luxusných karabín a guľových zbraní.
  • Najlepšia cena vo svojej kategórii: aj napriek najlepším technickým vlastnostiam je cena modelu Leica Fortis 6 i 1-6×24 najnižšou vo svojej kategórii (1 725 EUR).

Deväť úrovní jasu zámerného kríža s 2 úrovňami nastavenia proti slnku.

Fortis 6 i 1-6×24 predstavuje spolu s Magnus -6.3×24 a kolimátorom Tempus Asph nový systém mierenia pri spoločných poľovačkách.

 

Fortis i 2-12×50: najmodernejšia technológia a klasika v jednom. Výhody v skratke.

Elegantný a odolný puškohľad Fortis 6i sa neobáva žiadneho počasia. Ponúka dokonalý optický výkon za každých svetelných podmienok.

  • Mimoriadny optický výkon v šere: veľká výstupná pupila (12,4 mm, o 53 % väčšia ako pupila hlavného konkurenčného modelu) a veľký okulár poskytujú mimoriadny optický výkon v šere, ktorým sú puškohľady Leica známe.
  • Dokonalé centrovanie zámerného kríža: rovnaký systém ukotvenia zámerného kríža, vďaka ktorému optické zariadenia značky Leica dokonale držia kalibráciu, aj po tisíckach výstrelov aj pri vyšších kalibroch s úsťovou brzdou, pre bezchybné centrovanie zámerného kríža.
  • Balistická vežička BDC (voliteľné príslušenstvo) s bezchybným kliknutím:vežička z ocele s tvrdosťou 60 HRC na kompenzáciu poklesu strely pri veľkých vzdialenostiach. Maximálna spoľahlivosť za každých okolností.
  • Dokonalý zámerný kríž pre dokonalé mierenie za každých podmienok: poľovníci najviac oceňujú jemný, presne definovaný, čierny zámerný kríž 4A na druhej ohniskovej rovine s malým osvetleným bodom v strede. Zámerný kríž je dokonale viditeľný za každých svetelných podmienok. Model disponuje systémom automatického zapnutia a vypnutia zámerného kríža Leica v závislosti od sklonu zbrane.
  • Veľmi rýchle prestavenie zväčšenia:nový kovový ovládač s plynulým chodom umožňuje rýchle nastavenie za každých podmienok a v každej teplote.
  • Elegantný klasický tvar: odolné zariadenie do každej loveckej situácie. Disponuje kovovým ovládačom zväčšenia a osvetlením zámernej osnovy na vežičke. Ideálny spoločník luxusných karabín.
  • Najlepšia cena vo svojej kategórii: aj napriek najlepším technickým vlastnostiam je cena modelu Leica Fortis 6 i 2-12×50 najnižšou vo svojej kategórii (2 030 EUR alebo 2 285 EUR s balistickou vežičkou BDC).

 

Vo veľkom kovovom ovládači nastavenia zväčšenia sa ukrýva nový koncept mechaniky, ktorý zaručuje rýchlu a plynulú reguláciu.

Zámerný kríž modelov Fortis 6i 4A. Čierna, presne definovaná, v druhej ohniskovej rovine s veľmi malým osvetleným bodom. Ostré zorné pole až po okraje.

Veľké šošovky okulára sú jedným z tajomstiev jedinečného zážitku z dokonalého pocitu slobody na optike, ktorý modely Fortis 6i (a modely Magnus i) ponúkajú.

 

Lovu zdar!